ITB BERLIN 2019. – NEKOLIKO KRATKIH VIJESTI

BOOKING.COM PODRŽAVA RAST OBITELJSKOG (PRIVATNOG) SMJEŠTAJA

Booking.com nastavlja snažno podupirati segment smještaja u apartmanima, sobama i kućama za odmor u privatnom vlasništvu. Po prvi puta su objavili rezultate poslovanja ovog djela ponude u 2018. Ukupan prihod “privatnog smještaja” iznosio je 2,5 milijardi eura, 1/5 ukupunog prihoda kompanije. Čak 40% aktivnih korisnika usluga booking.coma je pored hotela u 2018. tražila i alternativni smještaj u obiteljskom (privatnom) smještaju. Zbog toga će, prema rječima Glenna Fogela CEO Bookin.coma, značajno povećati investiranje u marketing obiteljskog (privatnog) smještaja. Na tom se planu zaoštrava bitka između Airbnba, Booking.coma, Expedie i Homeawaya.

BORBA VELIKIH TOUROPERATORA ZA NJEMAČKO TRŽIŠTE

Vrijednost touroperatorskog tržišta u Njemačkoj iznosi 36 milijardi eura. Najveći udio zauzima TUI Njemačka (14%), dodatno TUI grupa 4,16, zatim Thomas Cook sa Condorom (10,6%), slijedi DER touristik, (7,4%), FTI Grupa (7,2%), Aida Cruises (4,9%), Alltours (3,8%), Schauisland (3,6%) dok se za preostalih 44,4% udjela bore svi ostali.

DAIMLER I BMW UDRUŽUJU SNAGE

Daimler i BMW će zajedno investirati više od milijardu eura u novi projekt mobiliteta koji obuhvaća car sharing sustav, parkirališta, punionice za elekroautomobile, planiranje putovanja, navigaciju i sl. Plan obuhvaća udruživanje dvaju postojećih servisa najma vozila Car2go i Drive Now u jednistveni Share Now. Zajedno raspolažu sa bazom korisnika od 60 milijuna ljudi a broj stalnih korisnika servisa najma automobila u stalnom je porastu. Samo u 2018. godini za ovu uslugu se registriralo novih 350 000 korisnika. Do sada je u Njemačkoj registrirano ukupno 2,46 milijuna korisnika car sharing usluge.

COSTA VENEZIA ZA KINESKO TRŽIŠTE

Upravo danas na svoje prvo putovanje iz Trsta prema Tokiu kreće novo sagrađeni kruzer „Costa Venezia“. Od 18. svibnja biti će na rutama po Aziji sa home portom u Schanghaiu. Brod je kapaciteta 2.000 putnika i opremljen je po standardima prilagođenima kineskom tržištu.

Iz Berlina

Nedopinezic.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *